25 jaar ervaring
100% onafhankelijk

Schadeherstel en schade voorkomen

Autoschade is vervelend genoeg. Zeker als je een wagenpark hebt. Als bergingsbedrijf bijvoorbeeld, of als rijschool, koerier of leasebedrijf. Dan worden de jaarlijkse kosten en de rompslomp snel een belasting. Maar dat hoeft niet. AutoSchadePlan regelt én voorkomt schades. Patrick Wijnen en zijn team nemen je alles uit handen en besparen je op jaarbasis duizenden euro’s.

Verzekeringen, opleidingen als Code 95, schadeherstel inclusief alle administratie eromheen en ook de juridische procedure bij eventuele letselschade, Patrick regelt het. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Als ondernemer hebt je wel wat beters te doen.

  1. Schadecoördinatie: Bij autoschade houden wij alles voor jou onder controle, je hebt er zelf geen omkijken naar.
  2. Schadelast: Elke schade kost geld. De reparatie, maar ook de tijd dat het voertuig stil staat.
  3. Opleidingen: met opleidingen en trainingen kunnen wij het personeel bewuster maken van schades en ze zo voortaan voorkómen.
  4. Letselschade: Soms is er bij een ongeval helaas sprake van letsel. Juridisch een heel ingewikkeld geheel, als je het zelf moet aanpakken. Dat doen wij dus voor je.
  5. Schadeherstel: Het repareren van het voertuig is maar een klein onderdeel van de autoschade. Er zit veel administratie omheen. Daarbij houden wij alles voor je in de gaten.
  6. Verzekeringen: als je veel voertuigen in je wagenpark in beheer hebt is een goed verzekeringsadvies onontbeerlijk. Wij regelen ook dát voor je. Zo heb je alles onder één dak.

Schadeherstel

Het lijkt het simpelste onderdeel van een autoschade, het schadeherstel. Maar als je dat niet goed aanpakt kan het tóch nog uitlopen op een drama.

In het beste geval bepaalt de expert samen met het schadebedrijf het schadebedrag en de verzekering keert uit. En de schade wordt vakkundig hersteld.

Maar bij een WA of WA+-verzekering of een Total Loss-verklaring is dat tóch anders. Dan is het herstellen vaak gecompliceerder, want dan betaalt de verzekering ineens niks meer. En moet de ondernemer zelf de reparatie betalen. Dat kán een dure grap worden. Niet alleen de reparatiekosten zelf, maar ook door het gemis van het voertuig gedurende vele werkdagen lopen de kosten op.

Wij kijken dan graag met de ondernemer hoe we het voertuig zo snel mogelijk en tegen zo min mogelijk kosten tóch weer veilig hersteld op de weg kunnen krijgen. Met bijvoorbeeld gebruikte onderdelen, universele producten of herstellen met alternatieve reparatiemethodes. AutoSchadePlan geeft inzage in de mogelijkheden en adviseert bij het herstel.

Letselschade

Naast een schade aan het voertuig is er bij een ongeval soms sprake van letselschade. Whiplash, breuken, verwondingen, ledematen die klem hebben gezeten. Héél vervelend voor werkgever én werknemer. En soms ook voor een derde partij.

AutoSchadePlan zorgt voor de juiste begeleiding. Zowel voor de juridische procedure door ervaren letselschade-advocaten, als voor een spoedig herstel van de werknemer. Ook de kosten en de verhaalbaarheid zijn bij ons in goede handen, zonder dat de ondernemer daar omkijken naar heeft.

De ondernemer staat er nooit alleen voor, onze letseljuristen zijn altijd bereikbaar voor advies en vragen.

Schadelast

Als er in het bedrijf veel schades worden gereden heeft dat direct gevolgen voor de kosten en dus voor het bedrijfsresultaat. Schade is een last.

Ook kan een verzekeraar op den duur de premies verhogen of zelfs verzoeken uit te zien naar een andere verzekeraar.

AutoSchadePlan is dan de ideale partner. We maken een overzicht van de schades die er in een bepaalde periode, bijvoorbeeld een jaar, zijn geweest en hoe die veroorzaakt werden. Chauffeurs letten soms niet op als ze snel pakjes willen bezorgen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Als we dan weten hoe de schades zijn ontstaan maken we een verbeterplan, een plan om de schadelast te verlagen en dus veel geld te besparen. Met trainingen en cursussen bijvoorbeeld, chauffeurs leren hoe ze schadevrij tóch hun targets kunnen halen. Dan gaat de schadelast meteen omlaag.

Opleidingen

Schade rijden is vaak ook een kwestie van onkunde. Gewoon niet weten hóe je veiliger en schadevrij kunt rijden. In het dagelijks rijgedrag doen chauffeurs wat ze gewend zijn. AutoSchadePlan wil graag met de ondernemer de schade beperken en de schadelast omlaag brengen.

En dat kan ook met trainingen en opleidingen. Wij verzorgen trainingen op maat, naar wens van het bedrijf. Vaak is dat ook ook e-learning. In dat geval is de training gedeeltelijk online te volgen en gedeeltelijk in de praktijk.

In een aantal gevallen hebben chauffeurs een Code-95 nodig bij hun werkzaamheden. AutoSchadePlan kiest dan de juiste training en zorgt er zo voor dat de chauffeurs gekwalificeerd blijven.

Voor nieuwe medewerkers verzorgt AutoSchadePlan de onboarding. Zo zijn ze snel en op de juiste manier geïnstrueerd.

Schadecoördinatie

Een schade en het herstel ervan is een proces. Formulieren, foto’s, al dan niet een verbaal van de politie, getuigenverklaringen. Het herstellen van de schade zelf is vaak nog het simpelst, de papierwinkel eromheen vergt tijd en aandacht, veel tijd en aandacht. En die heb je als ondernemer natuurlijk niet.

Als je aandacht verslapt, vergeet je dingen, zet je niet de juiste stappen en heb je uiteindelijk niet de juiste gegevens, die je wél zou moeten hebben.

AutoSchadePlan zorgt ervoor dat wél alle juiste gegevens worden verzameld en dat de schadeafhandeling soepel verloopt, zonder dat je er als ondernemer zelf mee bezig hoeft te zijn. Vaak ook nog goedkoper en sneller dan als je het zelf zou doen.

Verzekeringen

Elke auto uit een wagenpark moet verzekerd zijn. En bij elke autoschade is een verzekeraar betrokken. Hoe fijn is het dan dat met AutoSchadePlan alles onder één dak geregeld kan worden. Ook de verzekering.

We hebben geen eigen verzekeringsbedrijf, maar wel héle goede contacten in die wereld. Alle voertuigen kan de ondernemer dan via ons tegen de gunstigste voorwaarden verzekeren. En in een persoonlijk gesprek met onze verzekeringsadviseur worden de risico’s duidelijk in kaart gebracht en wordt helder welke verzekering daar het beste bij past. Een bergingsbedrijf heeft bijvoorbeeld andere voertuigen en andere werkwijzen dan een autorijschool. En dus ook andere risico’s met een ander soort verzekering.